lia eriana's FotoPage
>My Wonderful Life<
By: lia eriana alias

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Sunday, 4-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
uNpLanned TrIp GeNTinG HiGhLanD

 
 
 
View all 10 photos...
wah it was very warm at home,,,,so my hsbnd give a blink2 opinion...ajak pgi genting highland tanpa dirancang terlebih dulu...just imagine masa tu pkol 11.45am, near to afternoon la aku mmg happy la coz plan mmg nak ayat dia naik genting next week memulakan perjalanan dengan rm200 ditangan, takutlah suddently nak main kat theme park tu @ nak overnight kat saner ke...klu x de duit tak syok la jgk beli top up touch & go rm30 + petrol rm60 (guna kad la )
suddently rasa cam nak naik sky way plk...kuang..kuang...kuang takut jgk pakcik kat sebelah nie marah,coz x inform dia awal2 tp dia accept aku pyer proposal... lalu kitorang 3 beranak nie naik lah genting menggunakan "laluan awan" mcm biasa kitorang kena pikul beg baby,stroller & baby carrier danish...stroller adalah benda yg maha berat...barulah aku rasa menyusahkan beli Peg Perego ni,berat dia je dah 9kg belum masuk yg lain2 lg dah macam pikul golf set la plk dikala itu aku teringatkan alangkah bagusnyer klu aku ada maclaren triumph yg sgt ringan..
ha..ha...yg kelakarner setelah mengharungi all troublesome nak naik ke genting,actually we're not planned to play anything kat saner...mahupun menginap di hotel...
kitorang just makan2,jalan2,tengok org main2 pastu balik...yg si kecik tu plk pandai,org bwk dia jln dia pun tido... mulanyer nak buat replika kaki tangan utk danish so cute sgt tp dia ckp 3 hari baru blh siap,kitorang cancelled la lambat sgt
pkol 4.30pm dah turun drpd sky way hujan selebat-lebatnyer tp alhamdulillah selamat sampai kat rumah..yg penting kitorang happy dan danish lg happy dpt jln2 tempat sejok,,,,,


Thursday, 17-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
<<<<i'm auntie now>>>>

whoha....alhamdullillah today my sister selamat delivered her baby at 7.14am by caesarean Finally besides jadi mama now i've been called auntie (instead of mak ngah) he..he..he.. So danish dah ada cousin,blh lah dia "berkuntau" each other.. Actually it's baby boy maknyer sihat tapi anaknyer plak tak berapa, coz he got 'demam kuning' ala...cian nephew auntie nie
foto2 dier tak dpt nak upload lg coz all the pictures is inside his ibu phone so tgglah bila si ibu dah discharge.... ayah dia ckp nak namakan dier Ahmad Mikail, but the name is hard to pronounce + it's an angel(malaikat) name,so better find another name.. tp tak taulah mereka2 tu kan.... ok soon i'll upload the pictures..chow


Saturday, 8-Mar-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
OuR FiRsT WeDDiNg AnnIvErSaRy:-)

papa drove..on the way nak pgi
 
makan strawberry honey kat raju farm
View all 29 photos...
It's such a sunny and wonderfull day...ha..ha..ha...coz hari nie kita rakyat MALAYSIA pergi MENGUNDI!!!!! Ooooo syoknyer,,,tapi aku x sempat daftar mengundi so x blh la aku mengundi ...Actually aku,din dan my baby dah plan nak celebrate our first anniversary esok 9 Mac 2008
So we all dah choose to celebrate at Cameron Highland...Tepat jam 9.00am,time org tengah sibuk mengundi kitorang kuar drpd hiruk pikuk kl melalui highway Simpang Pulai ke Cameron Highland.
A week b4, aku dah booked Hotel Rosa Pasadena,situated at town of Brinchang. :grouch such a convenient hotel,just step out got restaurant, hawkers, secret recipe and many more so tak payah berhabis duit makan kat hotel And the price is also worth for it facilities.Klu kita walk in kena bayar RM200 but aku just booked through internet only paid RM160 per night.So kitorang duduk 2 night =RM320... Tak byk tempat yg kitorang pgi coz kat sana raining so kenalah beringat yg kita nie bwk budak,tak pasal2 si kecik nie demam plk..
First day kitorang jln2,makan2 je..tak beli ape2 stuff pun lg..but aku tak lupa belikan kek kat secret recipe to celebrate our anniversary...just 2 slices of cake je,,,byk2 tak habis plk...second day baru kitorang beli sayur,cactus,strawberry,pokok cili,pokok halau nyamuk dan teh cameron valley Jgn lupa beli biskut strawberry yg sgt sedap dan kuih kimcan goreng kat Kea Farm...mlm tu kitorang pgi pasar malam yg hanya akan ada utk hari sat & sun & school holiday je...beli strawberry dan my husband give me 4 dozen bunga ros pink, merah, orange & putih so romantik...eyelah harganya tgh murah blhlah beli kan???just imaging 48 btg rose +++ bunga kecik2 4 plastik only rm10 je....tp WARNING!!!! klu nak beli strawberry make sure you check all the fruit coz aku dpt 1 paket yg buchuk...tp x pelah bkn rezekiku... Last day kat sana kitorang masuk butterfly farm,cactus valley dan pusing2 cameron... kitorang balik ikut jalan tapah,,,fulamak the way is very mencabar,bersimpang-siur pening kepala akak & danish...singgah sebentar kat air terjun lata iskandar beli2 barang.. actually ch memang tempat yg exciting utk merehatkan fikiran but bukan utk bershopping...next time aku mesti pegi lagi but tgg danish besar dulu....


Monday, 25-Feb-2008 03:15 Email | Share | | Bookmark
My LiTttLe PrEcIoUs..KhAiRuDaNiSh..

HaRi PeRtaMa DiLaHiRkAn
eEE sEjOknYeR..
 
View all 58 photos...
Akum...hi viewier2 sumer...dah nak dekat 3 minggu aku habis pantang,baru skrg sempat update fp. Actually i just delivered my first baby on 13th December 2007 it's baby boy..kami namakan Mohamad Khairudanish Emir B. Mohd Khairuddin... panjang sikit,but it such a meaningfull name for us. ,berat time lahir 3.03kg but now dah 5.3kg cepat betul sayang mama nie membesar oklah x mau buat karangan panjang2 nnt org boring have fun


Friday, 17-Aug-2007 12:24 Email | Share | | Bookmark
oPPsss....it's my honeymoon

 
 
waterfall yg sejuk bangat..
View all 32 photos...
alahai....lama now rasanyer aku x update aku nyer fp....skrg je br ada masa nak update. bkn apa kadang2 ada keje yg perlu asap so kena la buat...Ok member2 sume this is my foto time aku pgi honeymoon on 29 Mac-1 Apr 2007...kat Padang & Bukit Tinggi Indonesia.... Syoknyer..maklumlah time nie dah jadi husband & wife..of course the way we act pun different kan??? khe...khe...khe...
Ok cite byk pun x best kan,,so kita enjoy tengok photo ni....


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net